Skötselråd

När du har gjort din efterlängtade tatuering, ta då hand om den med omsorg. En tatuering som har blivit skött ordentligt kommer att se bra ut i framtiden.
Vi rekomenderar att du vänder dig till din tatuerare för skötselråd först och främst. Om du av någon anledning inte har möjlighet att vända dig till din tatuerare kan du följa dessa anvisningar.

1.
Du har tatuerat dig och tagit av plasten. Du skall då tvätta av din tatuering från rester av blod, färg och sårvätska. Använd oparfymerad tvål eller tvål som är tilllverkat speciellt för att tvätta tatueringar. Gör detta gärna i samband med duschning. Det kan vara väldigt ömt över tatueringen men den måste tvättas av.

2.
När du torkar av skall du badda försiktigt över tatueringen låt sedan lufttorka. Det kan hända att tatueringen börjar vätska sej, badda försiktigt av vätskan med ren mjuk handduk.

3.
När tatueringen är ”torr” skall du smörja in den. Antingen använder du helosan eller bepanthen (den turkos/vit/rosa tuben, finns på apotek!)Smörj in tatueringen ca. 2-4 gånger om dagen och då sparsamt. tatueringen skall inte vara nerdränkt av salva. Ett litet tunt lager smörjer du på så att tatueringen kan andas (får luft).
OBS! RENA HÄNDER. Rena händer är ett måste för att undvika infektioner i din nya tatuering, tvätta med tvål och sprita med fördel innan du smörjer in din tatuering.

4.
Tatueringen kan komma att börja klia. Du får då absolut inte klia på tatueringen, du kan däremot klappa på den försiktigt (rena händer). Du skall heller inte peta bort skorpor som bildas eftersom det då finns stor risk att det lossnar färg från tatueringen. Alla skorpor skall lossna av sig själv.

5.
Du bör inte sola på ca. 4-6 veckor därefter bör du använda hög solskyddsfaktor när du solar.
Under tiden tatueringen håller på och läker bör du inte basta, bada, varken inomhus eller utomhus. När du skall ta en dusch försök att skydda din tatuering från att bli för blöt. Snabbduschar rekomenderas, använd parfymfri tvål.Tvätta förskiktigt över tatueringen, men försök att få bort gammal salva om det finns (glöm ej rena händer).
Läketiden på en tatuering är olika, vanligt är ca. 2-3 veckor. Efter dessa veckor rekomenderas försiktighet lika lång tid.
Tänk på att ALDRIG låta någon annan ta på din tatuering under tiden den läker. Det är endast du själv som skall komma i kontakt med den, inga människor, djur eller annat. Lufta tatueringen mycket då mår den bra under läketiden.

6.

Kostnadsfri Nöjd Kundgaranti gäller inom 3 Månader från Tatueringstillfället.